Minden nyújtáson alapuló tésztafélékhez gyorsan készíthetünk egyenletes vastagságú tésztalapokat-,szalagokat.
Tészta összeállítása:
Általában 1 kg liszt 9-10 tojás a tojás méretétől függően.
Mérési módszerrel: a tojás súlyának a duplája legyen a liszt.
Liszt lehet: sima liszt, rétes liszt vagy ezek keveréke, de más
lisztfélékkel is érdemes próbálkozni.
Színes tészta esetén a tojás súlyához adjuk a spenót pépet, céklalevet.
A liszthez keverjük hozzá a tojás és színező anyagokat (ha színezünk)
A tészta kidolgozása több lépésben történik, amelyek között a tésztát
tállal letakarva pihentetjük.
Használati útmutató (kattintásra letölthető)
Gyártó ajánlása: a nyújtott tésztaszalagokat,késsel vagy géppel a megfelelő formára vághatjuk:kocka, cérnametélt, eperlevél, szélesmetélt lasagne stb.