Szép vékony cérnametélt előállítását teszi lehetővé a vékonyra kinyújtott tésztaszalagokból.
0,8 mm vágásszélesség
Nyújtási szélesség 8 cm
Tészta összeállítása:
Általában 1 kg liszt 9-10 tojás a tojás méretétől függően.
Mérési módszerrel: a tojás súlyának a duplája legyen a liszt.
Liszt lehet: sima liszt, rétes liszt vagy ezek keveréke, de más lisztfélékkel is érdemes próbálkozni.
Színes tészta esetén a tojás súlyához adjuk a spenót pépet, céklalevet.
A liszthez keverjük hozzá a tojás és színező anyagokat (ha színezünk)
A tészta kidolgozása több lépésben történik, amelyek között a tésztát tállal letakarva pihentetjük.
Gyártó ajánlása : A finom húsleves megérdemli ezt a gyönyörű tésztát! De aki még ennél vékonyabb tésztával szeretne büszkélkedni annak a 0,5 mm-es vágásszélességűre van szüksége.